November 21, 2022

Læs her, før i underskriver en aftale med jeres håndværker

November 21, 2022

Læs her, før i underskriver en aftale med jeres håndværker

-  og spar jer selv for en potentiel dyr lærestreg.

Det er en mulighed for at få forbedret jeres hjem af eksperter, men der er ingen tvivl om, at det også er en personlig risiko og vil teste jeres tillid til byggebranchen som helhed. PayProff vil gøre, for at hjælpe jer med at sikre en god oplevelse for både jer og jeres håndværkere.

Står I og skal arbejde med en enterprisevirksomhed eller en enkelt håndværker, er det for første gang eller for fem-og-tyvende gang, så er processen stort set den samme. Et godt projekt begynder med grundig forarbejde, hvor man sammen med sin håndværker, udarbejder en plan og en aftale om, hvad der skal laves, hvornår og hvordan. Det er jeres mulighed for at minimere risikoen for misforståelser og ekstraregninger. Det er også en mulighed for, at få gode råd fra eksperterne og sikrer jer en aftale, der tager højde for alle de kritiske punkter i jeres projekt. Det er desuden ikke mindst en mulighed for at sikre jer, at I får aftalt, hvordan betalingen skal foregå, inden jeres byggeprojekt går igang.

Det er et stort og kompliceret arbejde at styre et byggeprojekt, og det kan være svært at nå, hvis du samtidig skal passe dit job og din familie. Der er umådelige mange detaljer og løse ender der skal tages højde for, i forbindelsen med et hvert enterprisearbejde. Det gælder også, selvom du har en hovedentreprenør på sagen. Han har nemlig ikke den samme interesse i det færdige resultat, som du har som bygherre. Når du bygger til, skal den nye bygning overholde alle gældende love og regler, blandt andet bygningsreglementets krav. Med alle disse detaljer, er det vigtigt at få en aftale på skrift mellem jer selv og jeres enterprise- eller håndværkervirksomhed, så I undgår uheldige og ubehagelige uoverenstemmelser senere hen.

Det er nemlig ikke midt i en renovering af jeres hjem, der kan for de fleste være en enormt stressende og ressource drænende periode, at I som forbrugere, skal bekymre jer om hvorvidt arbejdet overhovedet bliver udført og hvad der kommer til at ske med jeres 30% af entreprisesummen, der typisk bliver opkrævet inden arbejdets opstart.

Ekstrabladet rapporterede eksempelvis i August 2021 om et tilfælde, hvor et par skulle have påbegyndt en entreprise af deres lejlighed. De skulle havde lavet nyt stor køkken, nyt badeværelse, el, gulve og loft, og de fik et tilbud på 522.000 DKK.

Det viste sig så, desværre, at virksomheden undervejs i processen blev erklæret konkurs og selv med BygGaranti, var der ingen hjælp at hente. De havde betalt 50% af hele enterprisen, som aftalt med virksomheden, de havde planlagt processen ned til punkt og prikke, men selv med det grundige forarbejde, var der ingen redning.

Bo og Lotte kunne ikke havde forudset, at enterprisevirksomheden ville gå konkurs, men de havde regnet med et sikkerhedsnet overfor dem som private forbrugere, som ikke var der.

Hvordan kunne PayProff havde hjulpet i en lignende situation? I forarbejdet, efter man har valgt en håndværker eller enterprise man ønsker at arbejde sammen med, udarbejder man som sagt en plan og en aftale om, hvad der skal laves, hvornår og hvordan. Denne aftale, eller kontrakt, vil som regel indeholde en betalingsaftale - og her vil i til jeres fordel kunne tilføje denne aftale til PayProff. At tilføje aftalen til PayProff sikrer jer, at i ikke betaler før i har modtaget det i har aftalt krav på ifølge jeres kontrakt.

Hvordan vil dette se ud i praksis?

1.Modtag et tilbud fra jeres håndværker eller enterprisevirksomhed.

2. Informer det valgte firma om, at i vil benytte jer af PayProff som betalingsløsning, for at sikre at opgaven bliver udført til den aftalte tid og kvalitet. Dette vil også sikre jeres håndværker, at i har midlerne til at betale for deres tid og arbejde.

3. Indbetal det aftalte beløb på din konto i PayProff.

4. Din valgte håndværker eller enterprisevirksomhed påbegynder deres arbejde efter aftale.

5. Baseret på jeres aftalt i kontrakten bliver pengene udløst når i har modtaget det stykke arbejde, i den kvalitet, som i har aftalt.

Vi beskytter dig mod snyd og ubehagelige situationer, hvor i har betalt for en service eller et produkt, i ikke modtager, eller  modtager noget i en anden kvalitet end aftalt. I mange af disse tilfælde er det tæt på umuligt at beskytte sine penge, men med PayProff er det nemt at sikre sig en god oplevelse og opretholdese af aftaler mellem jer og jeres håndværker eller enterprisevirksomhed.

Mange initiativer er taget for, at få forbedret trygheden i byggeprocessen, som haandvaerker.dk aktivt har prøvet at gøre siden 2009. Men det hænder dog stadig, at nogen kunder står i en ubehagelig og dyr situation, der kunne havde været undgået. Dette er også hvad videnscentre, som bolius.dk skriver indlæg om, for at modvirke. Bolius tror på, at viden er med til at modvirke sager som Bo og Lotte’s. Sager som disse er med til at ødelægge tilliden til håndværkerbranchen fra et forbrugerperspektiv og gøre arbejdet surt for håndværkerne.

Faktum er at mange forbrugere mangler tryghed i og under byggeprocessen, og PayProff vil og kan hjælpe med at genetablere tilliden.

PayProff er skabt til at beskytte dig mod snyd, når du sender pengene til enterprisen før arbejdet er udført. PayProff kan sikre dig en god oplevelse som privatperson, og som håndværker. Ved at tilføje jeres kontrakt med de aftalte betalingsbetingelser til PayProff og lade arbejdet begynde, kan både i som køber og jeres håndværkere have ro i sinde. I vil have sikret jeres penge i tilfældet af, at aftalen ikke bliver opretholdt fra jeres håndværkers side, og jeres håndværker vil vide, at i har midlerne og kan betale så snart arbejdet er udført. Når arbejdet er udført vil du som køber kunne trykke 'frigiv pengene' inde på din konto på PayProff. PayProff er skabt for at give både køber og sælger, jer og enterprise virksomheden, en løsning der er med til at øge sikkerheden og tilliden.